6 Mart 2020 Cuma

7. Gün Erasmus bozmo Dortmund Almanya

06.03.2020
BAŞARI İÇİN ÖZGÜVEN VE MOTİVASYON

Özgüven ve motivasyon üzerine deneyimlerimizi artırmak amacı ile kurs sağlayıcımızın bizlere görüşme ayarladığı Sosyal Psikolog Sayın Hatice Uzun ile sabah saat 08.00 da otelimizin toplantı salonunda buluştuk. Hatice hanımın konu üzerine bizlere verdiği değerli bilgileri Türk olması sebebi ile daha ayrıntılı kaydetmek fırsatını yakaladık.
Alman eğitim sistemi ile Türk eğitim sistemini karşılaştırdı. Bunun sonucunda Türk eğitim sisteminin Alman eğitim sistemine göre öne çıkan yönlerini bizlerle paylaştı. Laik eğitim anlayışının aşırı serbestlik olarak anlaşılmasından kaynaklanan sıkıntılardan bahsetti. Bunun yanında Türk öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı entegrasyon sorunu ile ilgili bilgi vererek yeni yetişen gençlerin asimile olma sıkıntılarından bahsetti. Almanya’da yaşayan Türk öğrencilerin iki kimlik ile yaşamak zorunda kalmasından kaynaklanan zorluklardan bahsetti. Bu durumun öğrencilerde özgüven ile ilgili ciddi manada sıkıntılar oluşturduğunu belirterek Türkiye’deki öğrencilerin tek kimlikle daha çok ve daha çabuk özgüven kazanabilecekleri ve daha başarılı olabileceği üzerinde durdu. İnanç ve özgüven arasında bağlantı kurarak inancın insanı daha güçlü ve ayakta tutacağı hususunda görüşlerini dile getirdi. Sevgi ve duygu eksikliğinin çocuklarda özgüven kaybı oluşturduğunu söyledi. Sıcak ülkelerde daha duygusal insanlar varken soğuk ülkelerde daha çok mantıksal yönlerinin fazla olduğu insanların bulunduğunu dile getirerek Türk öğrencilerinin duygusal yönü yanında mantıksal yönünde güçlü hale getirilmesi doğrultusunda çalışılması gerektiğini dile getirdi.
Alman eğitim sisteminde 1 ve 2. Sınıflarda çok fazla bir şey öğretilmediğini, 3. Sınıftan itibaren derslere daha ağırlık verildiğinden bahsetti.
Başarılı olmak için insanın kendisini motive etmesi gerekir. Bunun için de bilinçaltına soru sorulması lazımdır. Sorulan bu soruların da yazıya dökülmesi gerekir. Bu şekilde bilinçaltımızı aktivite ederiz. Bilinçaltı bu sorunun cevabını arayacağından dolayı kişiyi başarıya doğru yönlendirir. Bunun yanında gözlerimizi kapatmak suretiyle başarının hayalini kurmamız gerekir. Kendine güvenmek, kendine inanmak ve sabır başarının koşullarıdır. Başarı için beynimizin sağ ve sol loblarını birlikte çalıştırmalıyız. Motivasyon sağ ve sol lobun dengeli çalıştırılmasıdır. Yani duygu ve mantığı beraber hareket ettirmektir.
Sonuçlar:
1. Özgüven ve motivasyon kazanımı için en büyük engel olan kimlik karmaşasını ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmalıyız.
2. Motivasyon ve özgüven için duygu ve mantığın dengelenmesi gerekir.
3. Türk insanının daha sıcak kanlı olması dolayısıyla duygusal yönünün daha ön planda olmasından ötürü mantıksal yönünün de güçlendirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapılması gereklidir.
4. Özgüven ve motivasyon belirli egzersizlerle geliştirilebilir.

Kurs sonrası Hollanda Venlo ya gittik Muhteşem mimarisi ve sokaklarıyla hepimizi fazlasiyla etkiledi.

Burdanda Hollanda Roermond a gittik. Burda çok büyük bir alışveriş merkezi var.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder