3 Mart 2020 Salı

2. GÜN Erasmus BOZMO Dortmund

01.03.2020
BAŞARI İÇİN ÖZGÜVEN VE MOTİVASYON
ERASMUS

Dortmund şehri kültürel ve turistik tanıtımı etkinliğini gerçekleştirmek üzere kahvaltımızı  yapip sabah saat 10.00 da KRC Kurs sağlayıcı tarafından yapılan planlamaya bağlı olarak Westfalen Park’ a gittik.


Çok büyük bir park. Icinde cesit cesit çiçekler var. Gül yolu bölümünde tüm gül çeşitlerini görebiliyorsunuz. Biz mart ayında gittiğimiz için henüz açmamıştı. Buraya nisan mayıs gibi gelin. Her yer yemyeşil olur. Tam bana göre bir yermiş. Burda olsam her pazar buraya geliriz biz çocuklarla herhalde. Almanya hiç hayellerimdeki gibi değilmiş yemyeşil bir şehir. Karadeniz gibi. Doğaya daha fazla yer ayırmışlar. Hemde merkezde. 


Dortmund stadyumuda bu parkın içinde bulunuyor.

Özellikle çocukların kaliteli vakit geçirmesine, özgüvenlerinin geliştirilmesine ve bazı fiziksel gelişimlerine yönelik ve ayrıca kültürel aktiviteler ile yetişkin etkinlikleri için yapılmış olan parkta iyi uygulamalara örnek olabilecek etkinlik araçları ve uygulama alanları ile karşılaştık.
Denge Araçları



Afrika’daki su kuyularına bağış araçları



Park Kreşi ve önünde oluşturulan ‘’Emzik Ağacı’’

Botanik Bahçesi
                                 



Westfalenpark'taki eğitim uygulamalarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Westfalenpark ın tamamını asagidaki videodan izleyebilirsiniz.

                                                                     
                                                              ********
Daha sonra Dortmund şehrine yakın Lünen şehrinde bir çiftliğe ziyarete gittik. Burada hem çiftliğin işleyişi hakkında bilgi alındı hem de şehir halkından insanların çocukları ile birlikte çiftliği ziyaret ettiği gözlemledik.

Çiftliği aşağıdaki videodan izlemeyi unutmayın.

                                                                 ********
Son olarak Dortmund şehrinde yer alan Big Tipi Parkına gittik Park içerisinde bulunan oyun alanları, bisiklet eğitim alanı, trafik eğitim alanı, doğada pişirme alanı, resim atölyesi, mini hayvanat bahçesi ve tasarım-beceri alanları inceledik.






                                                        Videomuz aşağıda

****
Hiristiyan mezarlığı videomuz aşağıda


                                                           ***
Mezarlık karşısındaki engelli istihtam atölyesi
 ***

Yapay göl phoenix see




videomuzu mutlaka izleyin.
***
Tüm bu gözlemler sonucunda;
a) Gözlemlenen alanlar, çocukların sağlıklı fiziksel gelişimini desteklemesi, obeziteden korunması, el göz beyin koordinasyonunun sağlanması açısından çok değerli bulundu.
b) Eğitim işinin okul dışında şehrin park, bahçe ve doğal alanlarına taşınmış olması, hayatın içinde kalıcı ve eğlenerek öğrenmeyi destekleyici bulundu.
c) Doğal malzemeler ile yapılmış araç gereçler çocuklarda doğaya saygı, geri dönüşüm konusunda bilinç kazandırmakta, plastik malzemelerin zararlarından korumakta olduğu görüldü.
d) Eğlenerek öğrenen çocukların ruh sağlığı ve duygusal gelişimi açısından gözlemlenen alanlar değerli ve anlamlı bulundu.
e) Araç gereçlerin kullanılmasında tüm vücudunu kullanabilen çocuğun, başarma duygusunu yaşayarak, sağlıklı öz güven ve motivasyon geliştirmekte olduğu görüldü.
f) Doğal yaşamda hayvanlarla etkileşim içerisinde olan çocukların doğanın ortak kullanım alanı olduğunu anladıkları, yaşama bağlılıklarının güçlendiği ve hayata karşı motivasyon geliştirdiği fikrine varıldı.
g) Parklardaki fiziksel kültürel ve sanat etkinlikleri çocukların yeteneklerini keşfetmelerine, farklı zeka alanlarının gelişmesine imkan tanımakta ve özgüvenlerini desteklemekte olduğu görüldü.
h) Trafik kurallarını öğrenmeleri için oluşturulmuş alanda, 3. sınıf öğrencilerinin bisiklet sürme eğitimi alarak bisiklet ehliyeti almaları, sosyal uyum becerilerini desteklemekte, kendilerine olan güvenlerini artırmakta olduğu sonucuna varılmıştır. Bu da ileriki yaşamlarında trafik kurallarına uyan bir yetişkin olmalarına katkı sağlaması beklenmektedir. Şehrin trafik düzeni ve trafikte insanların birbirlerine olan saygıları da bize çocukluk dönemindeki ‘’ her yerde eğitimin’’ önemini göstermektedir.
i) Kreşlerin park içerisinde tek katlı, doğa ile iç içe ve tüm canlılarla etkileşim içerisinde olması çocukların pozitif enerji kazanması, sağlıklı bir ruhsal gelişim ve öz güven bakımından değerli bulundu.
Özetle; Çocukların engelsiz, doğa ile iç içe alternatif eğitim alanlarında canlılarla etkileşim halinde, özgürce aktivitelere katılmaları, sağlıklı öz güven ve motivasyon kazanmaları açısından çok önemli ve değerli bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder