26 Ocak 2015 Pazartesi

KUŞLAR AÇ KALMASIN DİYE

Soğuk kış günlerinde etrafımızdaki canlılardan çoğu aç kalıyor. Bunlardan birisi de kuşlar..  Bizde aç kalan kuşlar için sınıfımızda ped şişeden kuş yemliği yaptık. Boş bir ped sişeyi alttaki fotoğraftaki gibi kestik. Kestiğimiz  keskin yerleri bantla kapladık ki kuşların ayakları acımasın. İçine de bulgur doldurduk. Okulumuzun bahçesindeki ve evlerimizin önündeki ağaçlara astık. 
Sizlerde serbest etkinlikler dersinde öğrencilerinizle birlikte bu yemlikten yapabilirsiniz. 



Ped şişeden yapılabilecek bir çok yemlik çeşidi var. Alttaki fotoğraftaki yemlikde sınıfta yapılabilir. Boş bir ped şişeye karşılıklı delikler açıp  bu deliklerden tahta kaşığını geçiriyoruz. İçine kuşların yiyebileceği her hangi bir yiyecek koyup ağaç dallarına asıyoruz.



Bu fotoğraf da ped şişe kullanmak istemeyenler için. Yeni gideceğim okulda bu fotoğraftaki yemlikden yaptırmayı düşünüyorum. Tuvalet kağıdı yada kağıt havlu rulosuna yemlerin yapışması için  fıstık ezmesi, bal, reçel gibi birşey sürüyoruz. Daha sonrada kuş yemine buluyoruz. Sonrada ağaç dallarına takıyoruz. 

Çocuklarda hayvan sevgisi, merhamet, sorumluluk, duyarlılık,.. gibi bir çok duygunun gelişmesine katkı sağlayacak bu tarz etkinlikleri bol bol yapalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder