2 Şubat 2015 Pazartesi

AÇI VE ÇEŞİTLERİ


4. sınıf matematik kazanım
*Açıyı isimlendirir.
*Açının kenarlarını ve köşesini belirtir.
*Açıları standart ölçme araçlarıyla ölçerek; dar,dik, geniş ve doğru açı olarak belirler.

Dışarıda der işlemeye bayılıyorum. Çocuklarda sınıftan dışarı çıktımı ders işlediklerini anlamıyorlar. Yeter ki çıksınlar. Önceki derslerde açı çeşitlerinden bahsetmiştim. Açı ve çeşitleri ile bilgilere sahipler. Bu seferde değişik bir etkinlik yapmak istedim. Açı çeşitlerini öğrenmek için bu ders de dışarıdayız. Hep beraber okulun bahçesine çıktık. Önce vücudumuzla açı çeşitlerini yapıp hatırladık. Vücut ile istenilen şeyi yapmaya donuk imge deniyor. 



Sonra bahçeye dağılıp çalı çırpı aradık. 
Bulduğumuz bu çalılarla ne yapacağımıza dair büyük bir merakla hepsini topladık.


Bulduğumuz çalıları kullanarak kağıtların üzerine sayıları yaptık.


Sayılarımız hazır. Sıra geldi bu sayılardaki açıları belirlemeye. Önce öğrencilere mavi boncuk dağıttım ve bu boncukları sayıların dar açılarına koymalarını istedim. Sonra hataları düzeltip diğer açı çeşitlerine geçtik. 


Diğer açılarımıza da taş, boncuk, makarna koyduk.
Sayılarımızı bantlayıp sınıfımızdaki panomuza astık.


Panoya bakarken hangi malzemenin hangi açıyı belirttiğini unutmamaları için aşağıdaki resimdeki hatırlatmayı da panomuzdaki sayıların altına yapıştırdım. 


Katılımı çok yüksek eğlenceli bir dersti. Sınıfa girince diğer ders aşağıdaki çalışmayı yaptık. Şekiller üzerindeki dar, dik,geniş açıları bularak boyadık. Çalışma sayfasını buradan indirebilirsiniz. 



Bu çalışmada klasiklerden. El işi kağıtlarından üçgenler kestik. Bu üçgenlerin üç köşesini de kestik. Ve deftere çizdiğimiz doğrunun üzerine yapıştırdık. Açıları isimlendirip üçgenimizi deftere yapıştırdık. Üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olduğunu anlamış olduk. 
Defterimizdeki ders notumuzda çok güzel gözüküyor hani:))

2018
Açı çocuk etkinligimize ekleyelim
öğrencilerinizin defterlerine açı çocuk çizdirebilirsiniz. Alttaki bağlantıya tıklayarak videosunu izleyebilirsiniz.

İyi dersler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder