31 Aralık 2014 Çarşamba

GÖRSEL SANATLARDA GEOMETRİK ŞEKİLLER

2.sınıf Görsel Sanatlar kazanım
3. Basit geometrik şekilleri tanır.
4. Basit geometrik şekilleri çalışmalarında kullanır.

Öğrencilere dağıttığım kalın çizgili kağıt üzerine büyükçe geometrik şekilleri çizdik. 2 renk kullanarak her satır aralığını şekillerin içini boş bırakarak boyadık. Daha sonrada geometrik şekillerin içini o satırın tersi rengine boyadık. Güzel bir çalışma oldu. Kalın çizgili kağıdı buradan indirebilirsiniz. 


Planda bu kazanıma çok uzun süre vermiş.  Aslında ben bile sıkıldım artık şu geometrik şekillerden. Heleki öğrencilere değişik etkinlikler hazırlamazsam hiçbişey yapmak istemiyorlar. Onlarda sıkıldı.  Bende  onlara bu konuyla ilgili değişik çalışmalar bulmaya çalışıyorum.  Bir sonraki hafta çıktısını aldıgım boyama sayfalarını öğrencilere dağıttım. Burda sayfanın ortasında bir resim var. Üçgenlerle dikdörtgenlerle.. bölünmüş. Önce 3 tane renk seçip sayfanın ortasındaki resmi pastel boya ile boyadık.  Sonrada baska bi üç renkle de şeklin dışını boyadık.  Aynı rengi yanyana yada alt alta kullanmamaya çalıştık.  Bu çalışmamızda panodaki yerini aldi. Burda sadece üç örnek var.  Bu çalışmayı yaptırmak isterseniz buradan daha fazla çalışma sayfası indirebilirsiniz. Bitmedi haftaya ki konumuzda geometrik şekiller.  Off , değişik çalışma araştır bakalım, Kübra!


Ne yaptıracağımı buldum. Sadece boyama yapmakda öğrencileri çok sıkıyor.  Bizde resim kagidimizin üzerine elektrik bantlarını üçgen kare olusturacak şekilde yapıştırdık.  Sonra bu şekillerin içlerini sulu boya ile boyadık. 
 Boyamamız bitince bantları kaldırdık.  Buda güzel ve değişik bir çalışma oldu. En çok bunu sevdik.

Bir konu 6 hafta sürer mi ya! Bu seferde oyun hamuru ve kürdan kullanarak geometrik şekiller oluşturduk.  Oyun hamurunu küçük küçük toplar halinde yuvarladık. Bu toplar şekillerin köşeleri oluyor.  Kürdanlarımızı bu köşelere batırarak şekillerimizi oluşturduk.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder