3 Kasım 2014 Pazartesi

MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR EVİ TACETTİN DERGAHI


Artık youtube kanalımız ve ınstagram hesabımızda var. Kanalımızı takip edip abone olmayı unutmayın.
https://www.youtube.com/channel/UCsv2sDwdJ6JhxuFXRdkb53A


Mehmet Akif müze evi Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunur.  Mehmet Akif Ersoy gece gelen ilhamı kaçırmamak için İstiklal Marşı'nın sözlerini bu evin duvarlarına kazımıştır.  Mehmet Akif Kurtuluş Savaş'ı yıllarında bu evde kalmıştır.  Şehirde ev bulmanın zor olduğu dönemlerde bu ev Tacettin şeyhi tarafından kendisine tahsis edilmiştir. Müzede Mehmet Akif Ersoy'a ait cep saati, gözlük,  tesbih, tüfek, el yazması orjinal eserler ve büyük şairin yüzünün kalıbı müzede teşhir edilen eserlerdendir. 

Müzeyi geçtiğimiz yıllarda ziyaret etme fırsatı buldum. Okulumuzdaki 12 Mart törenlerininde göstermek üzere videoya çektim. Çok beğenilen bu videoyu sizde törenlerinizde yada sınıfta izletebilirsiniz. İyi seyirler... 


Videoyu buradan indirebilirsiniz

 Ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarı da çıkarılan özel izinle Tacettin camisinin arkasına defnedilmis. Kendisi Tacettin Dergahı'na ilgi duyuyormuş ve buraya defnefilmek istemiş.  Tacettin sultan camisi türbe, dergah, çeşme, ve hazireden oluşan küçük bir külliye.  Hamamönü'ndeki evler restore edilip evin çevreside gezilebilir hale getirilmiş.  Ramazan ayında bu bölgede akşam şenlikler düzenleniyor. Ankara'ya yolunuz düşerse Hamamönü'ndeki bu eve mutlaka uğrayın.

1 yorum:

  1. Acaba fonda kullanılan müzik kimindir ? Nasıl bulabiliriz ?

    YanıtlaSil